FESTA DE LA CASTANYADA

A la celebració de la tradicional Castanyada, els més petits poden gaudir d’un espectacle infantil, menjar castanyes, moniatos i  gaudir d’una tarda lúdica acompanyats de la nostra  Castanyera.

Pels més grans, atrevits i valents, preparem una de les activitats estrella d’aquests últims anys…el Passatge del Terror. Aquí, un grup de pares i mares, conjuntament amb la Junta de l’Ampa, dissenya i fa realitat aquest Passatge, on les emocions i algun que altre ensurt estan assegurats.

Amb aquesta activitat col·laborem amb la Marató de TV3, ja que l’entrada/aportació de 1€ es destina íntegrament aquest projecte. L’últim any es va recaptar la xifra de 380€, que van ser lliurats íntegrament a la Fundació de la Marató.

JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ

L’AMPA, en la seva vessant d’educació en valors, promou una tarda d’activitats en la que convida a reflexionar als alumnes envers a com persones amb discapacitats físiques i sensorials superen les barreres arquitectòniques pròpies d’una ciutat com la nostra. Valors com la lluita, la confiança, la superació o la fortalesa personal, són transmesos des de la realitat d’aquestes persones que mostren les dificultats que es troben en la seva quotidianitat.

A més, posant el focus en la part més lúdica i/o educativa, es realitzen activitats esportives com Bàsquet en cadira de rodes, Boccia (semblant a la petanca, per Tetraplègics), Goal Ball (cecs), Taller de Braille i Llenguatge de Signes. Tot amb l’objectiu de fer un apropament a aquesta realitat d’una manera dinàmica i real.

​Al voltant d’aquesta jornada de sensibilització, es realitzen amb l’alumnat sessions formatives previs i treballs de reflexió individual i col·lectiva posteriors.

 

FESTA CARNESTOLTES 

​Una altra de les Festes que celebrem, tots disfressats i amb un grup d’animació musical, és la Festa de Carnestoltes. Tot, prenent un tall de coca i una bona xocolata que prepara i a la que us convida l’AMPA.

FESTA DE L’AMPA​

En arribar el mes de  juny i com a colofó al curs,  s’organitza la Festa de l’Ampa. Una jornada lúdic- esportiva on es poden veure tot un seguit d’exhibicions les activitats esportives i culturals que organitza l’AMPA.

L’objectiu és poder gaudir conjuntament d’un seguit d’activitats compartides per la comunitat escolar: gimcanes on pares i mares poden participar conjuntament, tallers de maquillatge i estampació de samarretes, dansa, inflables d’aigua, Karaoke… Totes elles amb la indispensable participació de nens i famílies i amb la organització de l’ AMPA en col·laboració amb l’Escola.

Com es tradició, al migdia tots els que així ho vulguin tenen l’oportunitat de compartir un espai per dinar plegats, dins un ambient distès que permet a les famílies poder relacionar-se entre elles.

Per acabar, la Festa de l’Escuma, on tots, grans i petits gaudeixen d’una de les activitats més esperades, divertides i refrescants del curs.

CICLE DE XERRADES​

l’AMPA proposa un cicle de xerrades de temàtica diversa obert a les famílies del centre i, en ocasions concretes, al públic en general del nostre barri. L’objectiu és apropar a les famílies els punts de vista dels diferents ponents, a partir de la seva experiència i expertesa.

Són activitats no gratuïtes. Les recaptacions es destinen, normalment, a causes benèfiques. L’AMPA ajuda a gestionar-les i les organitza.

RUA PATGES REIALS

Una de les activitats que més esperen els més petits i els no tant petits. De bon matí un grup de pares i mares ja preparen tot el pati de l’escola engalanant i col·locant una carpa per tal que els nens i nenes puguin donar les seves cartes als Patges Reials.

Cap a les 15 h. de la tarda els Tres Patges Reials arriben a l’escola muntats en els seus  respectius camells i seguits per una cercavila de cotxes engalanats  on ja es poden veure tot un seguit de regals que els Patges ja preparen per la diada de Reis.

Un cop ja dins de l’Escola tots els nens fan entrega de la seva carta als Patges Reials, per tal de sol·licitar aquells presents que mes il·lusió els hi faci.

BARCELONA MAGIC LINE 

L’AMPA de l’Escola Santa Caterina de Siena d’Horta ha participat a la Barcelona Màgic Line, la cursa no competitiva que organitza la Fundació de L’Hospital de Sant Joan de Déu, per recaptar fons pels projectes socials de la Fundació de Sant Joan de Déu. Concretament, en benefici de 7 causes diferents: les urgències socials, la cooperació internacional, la recerca biomèdica, les persones amb malalties mentals, la infància, les persones sense llar i les persones dependents.

FEDAC CURSA XTREM​

www.fedacursaxtrem.com

La XTREM és una cursa popular amb records de participació, que aglutina més de 300 participants. Marcada per la gran col·laboració de la comunitat educativa, s’ha convertit ja en un clàssic de cada curs, que la gent ja espera. Els organitzadors es superen any rere anys presentant caca vegada una prova esportiva més gran i millorada.